ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία στα Τέμπη: Ολοκληρώνονται οι έρευνες-Συνεχίζεται μέσω DNA η ταυτοποίηση

10:15 - 03 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Τραγωδία στα Τέμπη: Ολοκληρώνονται οι έρευνες-Συνεχίζεται μέσω DNA η ταυτοποίηση
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής όσον αφορά τους αγνοούμενους από τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας.

Σήμερα Παρασκευή (3/3), οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανύψωση του τρίτου βαγονιού, ώστε οι διασώστες να μπορέσουν να το ερευνήσουν εξονυχιστικά σε όλη του την έκταση, αναζητώντας τους αγνοούμενους.

Το βράδυ της Πέμπτης ερεύνησαν σημεία του βαγονιού που ήταν προσπελάσιμα μετά την διάνοιξη πρόσβασης από τα ειδικά μηχανικά «ψαλίδια». που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συνεχίζονται μέσω DNA οι ταυτοποιήσεις

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται με τη μέθοδο της ανάλυσης του DNA η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται στους 57, με τους ταυτοποιημένους να έχουν ξεπεράσει τους 30. Οι αγνοούμενοι είναι επισήμως 56, αλλά ίσως υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν δηλωθεί, ενώ κάποιοι από αυτούς μπορεί, φυσικά, να είναι ανάμεσα στις σορούς που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Μετά την επίσημη ταυτοποίηση, οι σοροί θα παραδίδονται στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 52 συγγενείς επιβατών έχουν δώσει δείγμα DNA, ενώ έχει ληφθεί δείγμα από 55 σορούς. Όσοι δεν ταυτοποιούνται, θεωρούνται αγνοούμενοι.

Η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη, καθώς αρκετές σοροί είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Είναι ενδεικτικό ότι οι διασώστες έχουν περισυλλέξει περίπου 18 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, από τα οποία οι επιστήμονες έλαβαν 26 δείγματα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:18 - 03 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.