ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία στα Τέμπη: Αναβαθμίζεται η έρευνα-Θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή

15:23 - 06 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Τραγωδία στα Τέμπη: Αναβαθμίζεται η έρευνα-Θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή
Σε αναβάθμιση προχωρούν οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος θα ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών και τον ορισμό εφέτη ανακριτή για να αναζητηθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, αναμένεται να οριστούν και επίκουροι εφέτες προκειμένου να συνδράμουν στο έργο του εφέτη ανακριτή.

Μελετάται επίσης το ενδεχόμενο είτε να ανασυρθεί αρχειοθετημένη δικογραφία για οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση στον ΟΣΕ από την οικονομική εισαγγελία είτε να ξεκινήσει νέα αυτοτελής έρευνα.

Επιπλέον, με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, διατάχθηκε ξεχωριστή έρευνα για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου με έλεγχο των συμβάσεων.

Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός ζήτησε αναβάθμιση της έρευνας στη Λάρισα στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο και έρευνες σε βάθος για τις καθυστερήσεις στα έργα από τη δικαιοσύνη πριν ακόμα ολοκληρωθεί η έρευνα της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, το πόρισμα της οποίας, όπως αναφέρει θα διαβιβαστεί στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ολοκληρώθηκε η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας στην ανακρίτρια για την τραγωδία των Τεμπών. Ο 59χρονος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η απολογία του στην ανακρίτρια ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε έπειτα από σχεδόν 7,5 ώρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:41 - 06 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.