ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην απεργία για τα Τέμπη-Τι παραμένει κλειστό

14:36 - 16 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην απεργία για τα Τέμπη-Τι παραμένει κλειστό
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας πραγματοποιούνται αυτή την ώρα σε όλα τα μέρη της Ελλάδας οι απεργιακές συγκεντρώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη. Μόνο στην Αθήνα υπολογίζονται τουλάχιστον 20.000 διαδηλωτές, με την «κεφαλή» της πορείας να βρίσκεται στο Ζάππειο και την «ουρά» στην Ομόνοια.

Η σημερινή 24ωρη απεργία στηρίζεται από την ΓΣΕΕ ,την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, καλύπτονται δηλαδή η πλειοψηφία των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή φοιτητών και μαθητών, που στηρίζουν τις συγκεντρώσεις με αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων και μαθητικών επιτροπών.

Κυριαρχούν συνθήματα όπως «το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «τα κέρδη τους, οι ζωές μας» με το παρευρισκόμενο πλήθος να ζητάει για ακόμα μία φορά να αποδοθεί δικαιοσύνη για το δυστύχημα των Τεμπών και να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλείας και αναβάθμιση των υποδομών στις συγκοινωνίες.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής πορείας οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν και προς τα γραφεία της Hellenic Train στη Λ. Συγγρού, εκεί όπου έγραψαν στη τζαμαρία της εταιρείας το μήνυμα «οι ζωές μας δεν είναι κόστος».

hellenic train

Πριν την ολοκλήρωση της πορείας η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 6 προσαγωγές ατόμων.

Μετά το τέλος της πορείας, ξέσπασαν επεισόδια από μεμονωμένη ομάδα «κουκουλοφόρων» και της αστυνομίας στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών και κρότου λάμψης απαντώντας στις μολότοφ, με την ένταση να μεταφέρεται μέχρι την Πατησίων.

Τα σκηνικά βέβαια, ήταν αποκομμένα από τον όγκο της πορείας και τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς, που διαδήλωσαν ειρηνικά.

Τι ισχύει για δρόμους, ΜΜΜ

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της απεργίας, οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση. 

Αναφορικά με τον ΗΣΑΠ, οι σταθμοί άνοιξαν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Στις γραμμές 2 & 3 του Μετρό οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε πότε αναχωρούν για τελευταία φορά από κάθε σταθμό.

Καθηλωμένα παραμένουν τρένα, προαστιακός καθώς και τα πλοία στα λιμάνια, ενώ απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Όσον αφορά τους δρόμους, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστημίου και στην οδό Σταδίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 16 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.