ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς νερό από χθες η Καλαμάτα- Σταδιακή επαναφορά

09:40 - 31 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Χωρίς νερό από χθες η Καλαμάτα- Σταδιακή επαναφορά
Σε μεγάλη ταλαιπωριά έχουν υποβληθεί από εχθές (30/5) οι κάτοικοι της Καλαμάτας, καθώς μετά από συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, του Συνδέσμου Ύδρευσης και του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα σε δεξαμενή, χωρητικότητας 300 κυβικών, τμήμα της οποίας σε βάθος 8 μέτρων σε ένα φρεάτιο φερτών είχε υποχωρήσει, και ποσότητες νερού που έφταναν ακόμα και στα 1.200 κυβικά ανά ώρα χάνονταν στο έδαφος.

Αμέσως, τέθηκε σε εφαρμογή μια μεγάλη επιχείρηση αυξημένης δυσκολίας, αφενός γιατί η πρόσβαση στη δεξαμενή ήταν δυσχερής, λόγω του δύσβατου σημείου στο οποίο βρίσκεται, αφετέρου λόγω της παλαιότητάς της, αφού χρονολογείται η κατασκευή της από το 1936 με τον αγωγό Φ600 να μπαίνει το 1978.

Μετά από επίπονη και πολύωρη εργασία, από τις 8 το βράδυ διοχέτευσαν το νερό στο δίκτυο και άρχισαν να γεμίζουν και οι δεξαμενές στο Κάστρο και στις Τούρλες, και από εκεί στα σπίτια.

Από τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΚ συνιστάται λελογισμένη χρήση και με φειδώ, ώστε να υπάρξει ομαλή ροή και ανταπόκριση του δικτύου και να αποφευχθεί ο κίνδυνος σπασίματος σε άλλο σημείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.