ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαίνουν καρφιά στην Εγνατία για να… φρενάρουν τους διακινητές

22:08 - 18 Αυγ 2023 | Ειδήσεις
Μπαίνουν καρφιά στην Εγνατία για να… φρενάρουν τους διακινητές
Σε συναγερμό έχουν θέσει τις αρχές τα συνεχή περιστατικά τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων που προκαλούν οδηγοί – διακινητές μεταναστών στην Εγνατία οδό κινούμενοι με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα οχήματα θα ακινητοποιούνται με καρφιά, αφού δόθηκε το πράσινο φως από την Εισαγγελία στην αστυνομία του Έβρου για τοποθέτηση ειδικών εμποδίων στον αυτοκινητόδρομο.

Τα περιστατικά είναι επαναλαμβανόμενα με τους διακινητές μεταναστών και τα τροχαία συμβάντα από αυτή τη μάστιγα – όπως τη χαρακτηρίσουν οι συνοριοφύλακες – συνεχόμενα.

Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που πηγαίνουν πίσω από ένα μεγάλο όχημα για έτσι θεωρούν την οδήγηση πιο ασφαλής απέναντι στο φαινόμενο των λαθροδιακινητών που κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα.

Το πιο πρόσφατο συμβάν ήταν το τροχαίο ατύχημα στις 30 Ιουλίου, στο Δωρικό Αλεξανδρούπολης, όταν όχημα διακινητών συγκρούστηκε μετωπικά με πολύτεκνη οικογένεια.

Τέλος στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών από διακινητές αναμένεται να βάλει το σύστημα με τις ειδικές ακίδες οι οποίες τοποθετούνται στο οδόστρωμα… είναι κουμπωμένες πάνω σε μία βάση και όταν περάσει το ελαστικό από πάνω ξεκουμπώνουν και παραμένουν πάνω στο ελαστικό. Το όχημα κάνει βραδυπορία και τελικά ακινητοποιείται.

Από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης δόθηκε το πράσινο φως και αναζητείται το νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή του και στη χώρα μας.

Οι διακινητές, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν δίπλωμα οδήγησης, νοικιάζουν αυτοκίνητα και μεταβαίνουν στον Έβρο για να παραλάβουν τους μετανάστες.

Αστυνομικές πηγές της ΕΡΤ αναφέρουν πως θα πρέπει να γίνονται διασταυρωτικοί έλεγχοι σε όλο το μήκος της Εγνατίας για οδηγούς χωρίς δίπλωμα, πριν φτάσουν στις περιοχές κοντά στα σύνορα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.