ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγιορκίνης-Λάρισα: Δυνητικά επικίνδυνα και μολυσματικά τα λιμνάζοντα νερά

14:56 - 13 Σεπ 2023 | Ειδήσεις
Μαγιορκίνης-Λάρισα: Δυνητικά επικίνδυνα και μολυσματικά τα λιμνάζοντα νερά
Εκτιμήσεις για τα λιμνάζοντα νερά που «έπνιξαν» τη Λάρισα έκανε σε σημερινή του συνέντευξη ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο onlarissa.gr, ο καθηγητής τόνισε ότι όλα τα λιμνάζοντα νερά που έχουν έρθει σε επαφή με αποχέτευση και αστικά λύματα είναι «δυνητικά επικίνδυνα και μολυσματικά».

 «Πιθανόν να έχουν χημικά μέσα τους, πετρελαιοειδή, εντομοκτόνα και λιπάσματα. Είναι λοιπόν δυνητικά επικίνδυνα και μολυσματικά. Οφείλουμε να  αποφεύγουμε την άμεση επαφή με το δέρμα μας και να χρησιμοποιούμε μόνον αδιάβροχο εξοπλισμό».

Παράλληλα, σημείωσε πως οι σημαντικότερες ασθένειες που ενδέχεται να παρουσιαστούν είναι «γαστρεντερίτιδα, υπάρχει πιθανότητα για ηπατίτιδα Α και Ε, ενώ επειδή μπορεί να έχουν παρασυρθεί και τρωκτικά υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης λεπτοσπείρωσης.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα του νερού, είπε πως «εάν σε κάποια περιοχή το νερό από τη βρύση έχει χρώμα ή μυρίζει – όχι χλώριο – πρέπει να αναφερθεί στο δίκτυο για να κάνουν τους κατάλληλους ελέγχους.

Τέλος, ζήτησε από όποιο πολίτη εμφανίσει συμπτώματα όπως πυρετό, έμετο,  διάρροια ή δερματικά εξανθήματα, να απευθυνθεί σε γιατρό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.