ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης: Στην Κύπρο το Βραβείο «Crystal Scales of Justice»

13:07 - 05 Οκτ 2023 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης: Στην Κύπρο το Βραβείο «Crystal Scales of Justice»
Επιβραβεύοντας τις καινοτόμες δικαστικές πρακτικές εντός των ευρωπαϊκών δικαστικών ιδρυμάτων, το βραβείο «Crystal Scales of Justice» 2023 του Συμβουλίου της Ευρώπης, απονεμήθηκε στη Σχολή Δικαστικής Κατάρτισης και στο «Hope For Children» - CRC Policy Center (Cyprus), για το «Kids in Πρωτοβουλία Court Game» για παιδιά.

Το έργο «Παιδιά στο Παιχνίδι Δικαστηρίου (KiCGame)», αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για να προετοιμάσουν τα παιδιά ψυχολογικά και συναισθηματικά να καταθέσουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες.

Δύο ειδικές διακρίσεις απονεμήθηκαν επίσης στα δύο παρακάτω έργα: «Facility Dogs Europe – FYDO», Victim Support Europe (Βέλγιο, Γαλλία και Ιταλία); «Αστικό και ποινικό επιμελητήριο ειδικευμένο σε περιβαλλοντικά και πολεοδομικά θέματα», Εφετείο Mons (Βέλγιο).

Το βραβείο απονεμήθηκε στον Γιώργο Ερωτοκρίτου, Διευθυντή του σχολείου και στην Άντρια Νεοκλέους, Εκτελεστική Διευθύντρια σε τελετή που διοργανώθηκε στο Παρίσι παρουσία του Eric Dupond-Moretti, Υπουργού Δικαιοσύνης (Γαλλία), Pap Ndiaye, Πρέσβη, Μόνιμου Αντιπροσώπου της Γαλλίας στη Γαλλία. το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Christophe Poirel, Διευθυντής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, η οποία απαρτιζόταν από εξέχουσες προσωπικότητες στον χώρο της δικαιοσύνης, ήταν επίσης στην τελετή για να εξηγήσουν την επιλογή της κριτικής επιτροπής. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Γαλλίας, νικητής της τελευταίας έκδοσης του Βραβείου (2021), φιλοξένησε την εκδήλωση.

Το βραβείο Crystal Scales of Justice Prize διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ) του Συμβουλίου της Ευρώπηςκαι έχει στόχο να αναδείξει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές στα ευρωπαϊκά δικαστικά συστήματα.

Για τη φετινή έκδοση, υποβλήθηκαν 48 έργα από 17 χώρες, με έμφαση ιδίως στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη, την προστασία των θυμάτων και την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης.

Οι εκπρόσωποι των βραβευθέντων έργων θα κληθούν να τα παρουσιάσουν στην ολομέλεια της CEPEJ στις αρχές Δεκεμβρίου 2023.

Τα βραβευμένα έργα του Crystal Scales of Justice Prize θα χρησιμεύσουν επίσης ως ερευνητικά θέματα για μεταπτυχιακούς φοιτητές νομικών σχολών, σε κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ή σε όσους έχουν καθεστώς παρατηρητή στο CEPEJ, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην τρίτη έκδοση του Junior Βραβείο Crystal Scales of Justice Prize, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2023.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.