ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση εισαγγελέα για ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας

14:48 - 02 Νοε 2023 | Ειδήσεις
Παρέμβαση εισαγγελέα για ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας
Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο καταγράφονται αστυνομικοί να ξυλοκοπούν συλληφθέντα στην πλατεία Βικτωρίας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Εισαγγελίας έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το περιστατικό.

Η κα. Τριανταφύλλου θα αναμένει το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ που διενεργείται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ωστόσο άμεσα θα ξεκινήσει τις δικές της ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η εισαγγελική λειτουργός θα αναζητήσει το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό και κάθε άλλο στοιχείο για όσα συνέβησαν ώστε να εντοπιστεί η ομάδα όπου ανήκαν οι αστυνομικοί και ακολούθως να ταυτοποιηθούν οι συγκεκριμένοι που καταγράφονται στο βίντεο να χτυπούν βίαια το διαδηλωτή.

Με βάση τα στοιχεία που θα συλλέξει η Εισαγγελέας θα αξιολογηθεί η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης σε ό,τι αφορά απόδοση ποινικών ευθυνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.