ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηράκλειο: Στικάκια νικοτίνης οδήγησαν στο νοσοκομείο τρεις μαθητές

15:41 - 29 Νοε 2023 | Ειδήσεις
Ηράκλειο: Στικάκια νικοτίνης οδήγησαν στο νοσοκομείο τρεις μαθητές
Αναταραχή προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης (29/11) στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, καθώς τρεις μαθητές- δύο 14χρονα κορίτσια και ένα 15χρονο αγόρι- κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα να διακομισθούν στο ΠΑΓΝΗ με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξετάσουν το τι συνέβη και όπως διαπιστώθηκε οι μαθητές χρησιμοποίησαν «στικάκια» νικοτίνης, είδος που χρησιμοποιείται για τη διακοπή του καπνίσματος, τα οποία προκάλεσαν αδιαθεσία στα παιδιά, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Οι μαθητές, υποστήριξαν πως ήθελαν να σταματήσουν το κάπνισμα και ο συμμαθητής τους είπε πως τα συγκεκριμένα στικάκια, τα οποία είχε αγοράσει από περίπτερο τον είχαν βοηθήσει να κόψει το κάπνισμα το περασμένο καλοκαίρι.

Πρόκειται για σκευάσματα που τοποθετούνται στα ούλα, με τον 14χρονο να τα προμηθεύει στους ανήλικους συμμαθητές του, οι οποίοι πιθανόν από λάθος χρήση λιποθύμησαν στις τουαλέτες με συμπτώματα κρίσης πανικού.

Όπως είπε στο Πρώτο Θέμα η διεύθυνση του Γυμνασίου Αλικαρνασσού οι μαθητές δεν είναι παραβατικοί και ποτέ δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

«Τα παιδιά μας ενημέρωσαν πως δεν αισθάνονταν καλά και πως ζαλίζονταν, γι αυτό και το πρωτεύον για εμάς ήταν να ειδοποιήσουμε το ΕΚΑΒ ώστε να πάνε αμέσως στο νοσοκομείο. Δεν έχουμε μάθει ακόμα τι έχει γίνει. Οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν μας έχουν δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Δεν είναι παραβατικοί μαθητές και όπως γνωρίζουμε ούτε καν καπνίζουν. Τώρα τι συνέβη, πραγματικά μόνο εκείνοι ξέρουν και πιστεύω πως θα το πουν».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πράξη διώκεται κατ’ έγκληση και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν οι γονείς των μαθητών θα κινηθούν νομικά ενάντια στον 14χρονο.

Υπό διερεύνηση πάντως τίθεται από το Γραφείο Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου το κατά πόσο διαπράχθηκε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, με δεδομένο ότι τα σκευάσματα αυτά απαγορεύεται να χορηγούνται σε ανήλικους.

Ακόμη, ο ανήλικος που φέρεται να έδωσε τα σκευάσματα στους μαθητές μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο προκειμένου να δώσει κατάθεση.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:58 - 29 Νοε 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.