ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Κλειστό το μετρό- Κανονικά οι πτήσεις

20:45 - 27 Φεβ 2024 | Ειδήσεις
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Κλειστό το μετρό- Κανονικά οι πτήσεις
Πολύ μεγάλη είναι η συμμετοχή στη μεγάλη πανελλαδική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, η οποία ασφαλώς όχι τυχαία, συμπίπτει με την πρώτη επέτειο για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν τα σωματεία εργαζομένων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Προαστιακός

Στην απεργία θα συμμετάσχουν 7 σωματεία εργαζομένων των μέσων σταθερής τροχιάς, επομένως, η Αθήνα θα παραμείνει για 24 ώρες χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) και Τραμ.

Η 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ επηρεάζει και τον Προαστιακό, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών καθώς και των σωματείων εργαζομένων.

Τα σωματεία τα οποία συμμετέχουν στην απεργία είναι:

  • Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ
  • Σωματείο Εργαζομένων Τραμ και Αστικών Μέσων Σταθερής Τροχιάς ΣΤΑΣΥ (ΣΕΤ)
  • Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (ΣΗΕΚ)
  • Συνδικάτο Σταθμαρχών – Πρώτη Γραμμή
  • Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ)
  • Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ)
  • Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ)

Όπως αναφέρουν τα σωματεία στο κοινό ανακοινωθέν τους, η απεργία αποφασίστηκε ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών.

Λεωφορεία – τρόλεϊ

Τα λεωφορεία και τα τρόλεΐ την Τετάρτη (28/02) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Άρα, θα κινούνται μόνο 9 π.μ. με 9 μ.μ. (Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα, η έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00).

Ταξί

Υπενθυμίζεται ότι τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει και οι οδηγοί ταξί, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία, την Τρίτη και την Τετάρτη, 27 και 28 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα, ενώ απόφαση για 24ωρη απεργία έλαβαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Κανονικά οι πτήσεις 

Αργά το βράδυ, κρίθηκε παράνομη η 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, έπειτα από προσφυγή της διοίκησης στη Δικαιοσύνη.

Οι πτήσεις επομένως θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση των AEGEAN και Olympic Air ενημερώνεται «το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια απόφασης των αρμόδιων αρχών η παροχή υπηρεσιών ελέγχου εναερίου κυκλοφορίας δε θα ανασταλεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, οπότε το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Δεμένα πλοία

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν την Τετάρτη από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων. Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:52 - 27 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.