• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:59 - 14 Δεκ 2006

Mobius: Καλές οι προοπτικές του XΑ

Σημαντικές προοπτικές ανόδου εκτίμησε ο διαχειριστής της Franklin Templeton Mark Mobius ότι διαθέτει το ελληνικό χρηματιστήριο.Το Χ.Α. εμφανίζει σημαντικά περιθώρια ανόδο,υ καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις αποτελούν την πύλη για τις βαλκανικές αγορές, στις οποίες αναμένονται μεσοπρόθεσμα μεγάλες επενδύσεις ανέφερε εκ των κορυφαίων διαχειριστών στον κόσμο με εξειδίκευση στις αναδυόμενες αγορές τον κ. M. Mobius της FraglkinTempleton, o οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή την συνεργασία με τη Marfin στον τομέα των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Ο γκουρού των αναδυόμενων αγορών προτιμά την Ελλάδα κυρίως για το γεγονός ότι αυτή μπορεί να αποτελέσει επιχειρηματική πύλη εξόδου προς τα Βαλκάνια. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα αναμένει να υπάρξει βελτίωση

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα βελτιωθούν πολύ γρήγορα και σε αυτό έχουν συμβάλλει οι εξαγορές τουρκικών επιχειρήσεων από ελληνικές.

Παράλληλα επισήμανε ότι η πορεία των αναδυόμενων αγορών το επόμενο διάστημα θα είναι θετική ωστόσο επισήμανε ότι πάντα υπάρχουν ρίσκα.

Οσον αφορά την συνεργασίαμε τη Marfin ο κ. Mobius επισήμανε ότι «επιλέξαμε τη Marfin, γιατί επιβραβεύει τα στελέχη της και διαθέτει καλό management».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα, τον όμιλο της Marfin που είναι ένας νέος, ταχύτατα αναπτυσσόμενος οργανισμός. Για μας είναι μια καλή επανείσοδοςστην αγορά αυτή που έχουμε μακρά ιστορία και θέλουμε να αναπτυχθούμε γρήγορα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλοςτης Templeton Asset Management κ. Mark Mobius.

Οι τρεις τράπεζες, που βρίσκονται σε πορεία συγχώνευσης - Εγνατία, Λαϊκή, Marfin - θα διαθέτουν επιλεγμένα αμοιβαία κεφάλαια του οίκου Franklin Templeton, ενός από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο. Η πολιτική του ομίλου Μarfin είναι ναδιαθέτει όχι μόνον δικά του προϊόντα αλλά να προσφέρει και επιτυχημένα προϊόντα που έως τώρα δεν ήταν προσιτά στο ελληνικό επενδυτικό κοινό. Αποβλέπει στην προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με προϊόντα στα οποία έως τώρα δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση με εύλογο κόστος, η εγχώρια αποταμίευση.

Ως αφετηρία της συνεργασίας αυτής, δημιουργήθηκε το "MarfinSynthesis" με το οποίο ολοκληρώνεται η καμπάνια 3Χ3. Το Marfin Synthesis συνδυάζει το δυναμισμό του νέου τραπεζικού ομίλου Εγνατίας, Λαϊκής και Marfin με τη διεθνή γνώση και εμπειρία της Franklin Templeton Investments. Είναι ένας συνδυασμός προθεσμιακής κατάθεσης και επιλεγμένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Franklin Templeton. Το Marfin Synthesis είναι προσφορά του Marfin Financial Group και θα διατίθεται ταυτόχρονα, από την Εγνατία Τράπεζα, τη Λαϊκή Τράπεζα και τη Marfin Bank, έως τις 31 Ιανουαρίου 2007.

ΤοMarfin Synthesis διατίθεται σε ευρώ, με ελάχιστο ποσό τοποθέτησης τα 10.000 ευρώ. Προσφέρει για το 50% του προς επένδυση κεφαλαίου 9% ετήσιο μικτό επιτόκιο σε μία προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας τριών μηνών και για το υπόλοιπο 50% τοποθέτηση σε επιλεγμένα διεθνή Αμοιβαία Κεφάλαια του επενδυτικού οίκου της Franklin Templeton.

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια που έχουν επιλεγεί για το Marfin Synthesis είναι:

·Templeton Global Bond (Euro) Fund – διεθνές ομολογιακό που επενδύει σε ποσοστό πάνω από 90% σε κρατικά ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας. Συνολική απόδοση την τελευταία τριετία (1/10/03 – 30/9/06) 7,99%. Απόδοση το διάστημα 1/10/2005 – 30/9/2006, 0,75%.

·Templeton Global (Euro) Fund – διεθνές μετοχικό με έμφαση στις αγορές των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωζώνης. Συνολική απόδοση την τελευταία τριετία (1/10/03 – 30/9/06) 56,73%.%. Απόδοση το διάστημα 1/10/2005 – 30/9/2006, 12,3%.

·Templeton Eastern Europe Fund – μετοχικό που επενδύει στις αναδυόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης με ιδιαίτερη έμφαση στη Ρωσία, την Τουρκία, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Συνολική απόδοση την τελευταία τριετία (1/10/03 – 30/9/06) 156,37%. Απόδοση το διάστημα 1/10/2005 – 30/9/2006, 17,39%.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνεται η δυνατότητα στον Έλληνα επενδυτή να επιλέξει επενδυτικά προϊόντα της Franklin Templeton. Η Franklin Templeton είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων στον κόσμο που είναι εισηγμένη σε Χρηματιστήριο (New York Stock Exchange), με 526 δισ. δολάρια ΗΠΑ κεφάλαια υπό διαχείριση (την 31η Οκτωβρίου 2006). Έχει 45 γραφεία σε 29 χώρες, 400 επαγγελματίες διαχειριστές επενδύσεων, πάνω από 7.900 εργαζόμενους και 17.000.000 ενεργούς λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο.

Π. Λεωτσάκος