• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
«Κάνουν ταμείο» οι traders στο ΧΑ-Μικρή άνοδος στα ομόλογα
11:23 - 04 Φεβ 2015

«Κάνουν ταμείο» οι traders στο ΧΑ-Μικρή άνοδος στα ομόλογα

Αφού εκτέλεσε τον στόχο των 250 μονάδων ο «25άρης», οι επαγγελματίες traders και brokers της Ελληνικής αγοράς αναμένουν πως τα σκαμπανεβάσματα θα ενταθούν για ένα διάστημα, ένεκα και της κατοχύρωσης κερδών, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στην δευτερογενή αγορά ομολόγων όπου οι αποδόσεις «τσιμπάνε» ελαφρά σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Μετά το πρώτο κύμα επιθετικών αγορών οι διαχειριστές και κυρίως οι ξένοι θα υιοθετήσουν πιο συντηρητική στάση και από την ώρα που βρίσκουν τιμές στα τρέχοντα επίπεδα, ενδεχομένως και χαμηλότερα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το χτίσιμο θέσεων δεν θα συνεχιστεί από τους επενδυτικούς πόλους που έχουν μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.


Τα βλέμματα βεβαίως παραμένουν προσηλωμένα στις σημερινές εξελίξεις και συγκεκριμένα στις επαφές που θα έχουν τα μέλη της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους και  με την ελπίδα πως θα υπάρξουν δηλώσεις που θα ερμηνευτούν ως πρόθεση για εξεύρεση λύσης για το χρέος.


Πάντως η διόρθωση δεν συνοδεύεται από μεγάλο εύρος διακύμανσης (ως στιγμής τουλάχιστον) και παρά το γεγονός ότι κατά την πρώτη μισή ώρα της συνεδρίασης ο τζίρος ήταν αυξημένος και της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ περίπου, πράγμα που σημαίνει πως έχουν ενεργοποιηθεί επιπλέον αγοραστές.


Εντωμεταξύ στα εγχώρια dealing rooms επικρατεί η αίσθηση πως οι τραπεζικές μετοχές παρά το «φαινόμενο του ελατηρίου» συνεχίζουν να έχουν περιθώρια ανόδου μια και απέχουν αρκετά από τον μακρινό μέσο όρο τους, αλλά αυτό φυσικά μένει να αποδειχτεί και στην πράξη.


Ταυτόχρονα οι πληροφορίες που καταφθάνουν από το City του Λονδίνου επιβεβαιώνουν πως οι brokers που κατοικοεδρεύουν στην Βρετανική πρωτεύουσα «κάνουν ταμείο» και αναμένουν τον επόμενο γύρο, χωρίς μάλιστα να δείχνουν διάθεση για short πονταρίσματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 04/02/2015 - 11:30