Κάτω από τα επίπεδα του 1,31 διαπραγματεύεται το ευρώ, καθώς οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν λένε να καταλαγιάσουν. Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 1,3092 δολάρια.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η ιρλανδική Allied Irish Bank, που σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να λαμβάνει κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 3,7 δισ. ευρώ.
Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,14% στις 5.992 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,06% στις 7.072 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί 0,40% στις 3.904 μονάδες.
Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου ανεξάρτητου ευρωπαϊκού θεσμού, που θα έχει ως αποστολή την παροχή βοήθειας προς τις χώρες της ζώνης του ευρώ που θα βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση εξετάζουν κάποιες από τις ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung. Διαψεύδει το Βερολίνο.
Σύμφωνα με έγγραφο εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης, το Βερολίνο σχεδιάζει τη δημιουργία "ενός ταμείου σταθερότητας, ανάπτυξης και επενδύσεων". Θα πρόκειται για έναν νέο ευρωπαϊκό θεσμό που θα λειτουργεί παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα είναι ανεξάρτητος, όπως και η ΕΚΤ. Θα μπορεί να παρέχει επείγουσα βοήθεια σε κράτη της ευρωζώνης, με αντάλλαγμα την επιβολή αυστηρών οικονομικών όρων. Τα κράτη που θα ζητούν πιστώσεις από το ταμείο αυτό θα πρέπει να τού παρουσιάζουν σε αντάλλαγμα εγγυήσεις υπό μορφήν αποθεμάτων σε χρυσό ή ιδιωτικών ομολόγων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Εκτός από τη Γερμανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία και η Ιρλανδία έχουν καταθέσει προτάσεις για το θέμα αυτό, εν όψει της προσεχούς συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.