Καλός ο τζίρος για άλλη μια συνεδρίαση στα 181 εκατ. ευρώ με την πλειονότητα των μετοχών του FTSE25 σε θετικό έδαφος (17 ανοδικές , 8 πτωτικές) με καλύτερες τον AKTR +4.5% ΕΛΧΑ +2.4% , ΑΡΑΙΓ +2% , ΜΠΕΛΑ +1,4% και ΕΥΔΑΠ +1.5%. Στον αντίποδα (πέρα των δύο τραπεζών), η CENER -0,3% και ΔΑΑ -0,5%.
Μικτή εικόνα και στην μεσαία κεφαλαιοποίηση (FTSEM -0.43%) με ΚΟΥΕΣ +1,7% και ΑΒΑΞ +0,75% ενώ στο κόκκινο έκλεισαν η ΟΤΟΕΛ -6,9% εξαιτίας ασθενέστερων αποτελεσμάτων , η ΙΝΤΕΚ -2,5% μετά και την ανακοίνωση για ΑΜΚ-placement σε τιμές μεταξύ 5,80-6,10 και η Noval -2,3%.
Αντίστοιχα και στην χαμηλή κεφαλαιοποίηση είχαμε την ΑΕΜ +2,4% μετά και την αύξηση τιμής από την Euroxx, αντίδραση και από ΦΑΙΣ +6,4% ,θετική η ΚΟΥΑΛ +3,3% ενώ ολοκληρώθηκε – όπως αναμενόταν το placement της ΑΛΜΥ για 1,6 εκ. περίπου μετοχές προς 4,90.
Αρνητική εξέλιξη από την ανακοίνωση της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα με άλμα στο 3,3% (από 2,6%) την ώρα μάλιστα που μετά από πολλούς μήνες συνολικά στην ευρωζώνη πέφτει κάτω από το 2% (1,9%), κάτι βέβαια που διευκολύνει τις αποφάσεις της ΕΚΤ την Πέμπτη για άλλη μια μείωση των επιτοκίων του ευρώ στο 2% που επίσης θα είναι υποστηριχτική στα επίπεδα τιμών των ευρωπαικών χρηματιστηρίων.
Επιβεβαίωση από την ΓΣ της Metlen των εκτιμήσεων της διοίκησης για μεσοπρόθεσμο στόχο ebitda στα 2 δις όπως και για την αλλαγή πορείας με την είσοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και μάλιστα στον δείκτη Ftse100.
Με οριακές μεταβολές και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (πλην IBEX -0.7%) όπως και οι ενδείξεις από τα futures στις αμερικανικές αγορές.
Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management
* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης



