Η Τράπεζα εκτιμά ότι η βρετανική οικονομία εισήλθε σε ύφεση στο β εξάμηνο του 2008 ότι θα συνεχίσει να συρρικνώνεται καθ όλη τη διάρκεια του 2009. Παράλληλα αναμένει οτι ο πληθωρισμός θα πέσει κάτω από το στόχο του 2% που έχει θέσει, αν δεν μειωθούν τα επιτόκια.
Ειδικότερα, «βλέπει» τον πληθωρισμό κάτω από το 2% από τα μέσα του 2009 και αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας με ρυθμό 1,8% στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Οι ανωτέρω προβλέψεις βασίζονται στις προσδοκίες της αγοράς ότι τα επιτόκια θα διαμορφωθούν το επόμενο τρίμηνο κοντά στο 3% που είναι σήμερα.
O Kινγκ σημείωσε ότι η μείωση των τιμών καταναλωτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία και επεσήμανε τον κίνδυνο "αποπλήθωρισμού" χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.



