Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, μεταξύ των πιθανών αγοραστών για το μεγαλύτερο προμηθευτή αντιδραστήρων παγκοσμίως ακούγεται η Mitsubishi Heavy Industries, αλλά και επενδυτικά funds από το Αμπου Ντάμπι.
Ακόμη εξετάζεται και η πώληση της T&D, θυγατρικής της Areva στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι επενδυτικές ανάγκες της Areva μέχρι το 2012 εκτιμάται ότι ανέρχονται σε ποσό μεταξύ 6 και 10 δισ. ευρώ, εξαιρουμένης της δαπάνης για την απόκτηση της συμμετοχής της Siemens στην κοινοπραξία της Areva NT με τον γερμανικό βιομηχανικό όμιλο.
Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google
Στην πώληση του 15% της συμμετοχής της στην εταιρεία κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων Areva θα προχωρήσει η γαλλική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης ποσού ύψους 2 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του γαλλικού ομίλου.



