• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:16 - 08 Οκτ 2009

Πολωνία: Την Κυριακή υπογράφει τη Συνθήκη της Λισαβόνας

Δεν χάνει χρόνο, όπως είχε υποσχεθεί άλλωστε, ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, ο οποίος είναι έτοιμος να υπογράψει τη Συνθήκη της Λισαβόνας την Κυριακή.

«Ο πρόεδρος τηρεί το λόγο του. Είπε ότι θα υπογράψει τη Συνθήκη χωρίς καθυστέρηση αν οι Ιρλανδοί ψηφίσουν 'ναι'. Την Κυριακή θα υπογράψει τη Συνθήκη», δήλωσε ο προεδρικός του σύμβουλος, Αλεξάντερ Στζιγκλόου, στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24.

Οι Ιρλανδοί πολίτες υπερψήφισαν μαζικά τη Συνθήκη σε δεύτερο δημοψήφισμα την περασμένη Παρασκευή. Μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λισαβόνας από τον πολωνό πρόεδρο, μένει μόνο ο τσέχος πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους να εγκρίνει τη μεταρρυθμιστική συνθήκη, η οποία πρέπει να επικυρωθεί από τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.