• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Πρόταση - βόμβα από τη Γαλλία στην ΕΚΤ: Υποτιμήστε το ευρώ για να μπει φρένο στην ύφεση
12:28 - 22 Οκτ 2013

Πρόταση - βόμβα από τη Γαλλία στην ΕΚΤ: Υποτιμήστε το ευρώ για να μπει φρένο στην ύφεση

Έκκληση προς την ΕΚΤ να υποτιμήσει το ευρώ προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση της ύφεσης στην Ευρωζώνη έκανε ο γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Αρνό Μοντμπούρ εκ μέρους της χώρας του, σε συνέντευξή του στην εφημερία Le Parisien.

«Οι ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η ύφεση δεν μπορεί να συνεχιστεί» ανέφερε, προσθέτοντας ότι το ευρώ είναι πολύ σκληρό και ότι αν γινόταν υποτίμηση κατά 10% έναντι του δολαρίου, το ΑΕΠ της Γαλλίας θα αυξανόταν κατά 1,2%.
Αυτό θα σήμαινε 120.000 νέες θέσεις εργασίας και μείωση του ελλείμματος κατά 12 δισ. ευρώ, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αν το ευρώ υποτιμάτο κατά 20% θα έφερνε 300.000 θέσεις εργασίας και μείωση του ελλείμματος κατά ένα τρίτο.
Ο ίδιος τόνισε πως «η Γαλλία απευθύνει έκκληση στην ΕΚΤ να κάνει ό,τι όλες οι κυβερνήσεις: Να προσαρμόσει τις ισοτιμίες κατά το συμφέρον της ΕΕ. Το ευρώ είναι πολύ σκληρό, πολύ ακριβό και πολύ ‘γερμανικό’».
«Θα έπρεπε να είναι πιο ιταλικό, πιο γαλλικό και βασικά πιο ευρωπαϊκό» ανέφερε, τονίζοντας ότι η Γαλλία υψώνει τη φωνή για να εκφράσει την δυσαρέσκεια και την ανυπομονησία της με την ΕΕ και τις Βρυξέλλες.