• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Fed προς EKT: Do whatever it takes
20:30 - 07 Νοε 2014

Fed προς EKT: Do whatever it takes

Μήνυμα προς τους Κεντρικούς Τραπεζίτες της Ευρώπης να κάνουν ότι χρειαστεί για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος αποπληθωρισμού, απέστειλε η Κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, προς την ΕΚΤ.

Σε εκδήλωση της Τράπεζας της Γαλλίας στο Παρίσι, η προέδρος της Fed, Janet Yellen, κάλεσε τους ομολόγους της στην Ευρώπη, να είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων μη συμβατικών πολιτικών, για να στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και την επίτευξη των στόχων για τον πληθωρισμό. «Δεδομένης της αργής και ασταθούς φύσης της ανάκαμψης, η υποστηρικτική πολιτική παραμένει αναγκαία», τόνισε.

Οι δηλώσεις της Yellen έρχονται σε μια περίοδο που οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ φαίνεται να είναι διχασμένοι σχετικά με το πόσο μακριά πρέπει να φτάσουν ως προς τις αγορές ομολόγων.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Fed, ενώ η δημοσιονομική πολιτική παίζει το ρόλο της στην τόνωση της ανάπτυξης, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να είναι έτοιμες για δράση εάν η κυβερνητική στήριξη δεν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Η ίδια προειδοποίησε πως όσο οι κεντρικές τράπεζες απομακρύνονται από τις έκτακτες πολιτικές, οι αγορές είναι πιθανό να γνωρίσουν μεγαλύτερη μεταβλητότητα.