«Αναμένονται 147 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στη διάσκεψη, η οποία θα προσπαθήσει να επιτύχει μια παγκόσμια συμφωνία για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη», ανέφερε πηγή από το περιβάλλον του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος θα προεδρεύσει της COP21.
Παραμονή της έναρξης της διάσκεψης, η οποία ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου, το μέλλον των «πράσινων πόλεων» θα είναι το βασικό θέμα συνεδρίου στο Παρίσι μεταξύ της Γαλλίας και της Κίνας, χώρες των οποίων οι μεγάλες πόλεις συγκαταλέγονται στις πιο μολυσμένες στον κόσμο, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.
Μέχρι το 2030, προθεσμία που έχει οριστεί για τη σταθεροποίηση των εκπομπών ρύπων, επτά από τις 10 πόλεις στον κόσμο που θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη θα είναι κινεζικές, αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών του συνεδρίου, το οποίο έχει τίτλο «Όταν η Γαλλία και η Κίνα σχεδιάζουν τις πόλεις του αύριο», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.