• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
«Ροκ» καταστάσεις στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ βλέπει ο Μοσκοβισί
16:16 - 17 Ιαν 2017

«Ροκ» καταστάσεις στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ βλέπει ο Μοσκοβισί

«Ροκ» καταστάσεις στις σχέσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ, με αφορμή την εκλογή Τραμπ, βλέπει ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σύμφωνα με δημοσίευμα του euractiv.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικριτικές δηλώσεις του νέου Πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το ευρωπαϊκό σχέδιο και την πρόβλεψή του ότι κι άλλες χώρες θα εγκαταλείψουν την ΕΕ, ο Πιερ Μοσκοβισί απάντησε ότι είναι αδιανόητο το ότι έχουμε μια αμερικανική διοίκηση που επιθυμεί τη διάλυση της ΕΕ.

«Δε δέχομαι τέτοιου είδους οραματισμούς και σχόλια που προσδοκούν κι άλλες αποχωρήσεις από την ΕΕ», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί στους δημοσιογράφους, εκτιμώντας πως οι σχέσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ ενδέχεται να είναι «ροκ».

Συνεχίζοντας, ο Γάλλος Επίτροπος χαρακτήρισε «απογοητευτικά» τα σχόλια του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ειδικά όσον αφορά το Brexit και πρόσθεσε: «Αναμένω πως ο Ντ. Τραμπ θα σταθεί στο πλευρό των ευρωπαίων εταίρων του και ελπίζω ότι δε θα χρειάζεται κάθε φορά να μιλάμε σε τέτοιους τόνους».