• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:52 - 21 Αυγ 2007

ΗΠΑ: Εκτακτη σύσκεψη Bernanke, Paulson και Dodd

Την προσοχή και των Αμερικανών πολιτικών έχει «τραβήξει» η διόρθωση των αγορών που πυροδότησε η κρίση των subprime δανείων. Ο Christopher Dodd, πρόεδρος της επιτροπής τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Bernanke αλλά και τον υπουργό οικονομίας των ΗΠΑ, Henry Paulson για να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη αναταραχή στις αγορές.

Τόσο ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, όσο και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας παρακολουθούν πολύ στενά την πορεία των αγορών. Στην ουσία η Fed θα προσπαθήσει να «κερδίσει χρόνο» ώστε να μη χρειαστεί να προβεί σε μία βεβιασμένη μείωση του βασικού επιτοκίου του δολαρίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επίδραση της κίνησης της Fed να μειώσει το προεξοφλητικό της επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης την προηγούμενη Παρασκευή θα χρειαστεί μέρες για να γίνει εμφανής.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Federal Reserve προέβη σε μείωση του προεξοφλητικού της επιτοκίου στη διατραπεζική αγορά, στο 5,75% από 6,25% σε μία προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η κατάσταση των αγορών.