• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
18:19 - 05 Οκτ 2007

Απώλειες τριμήνου αναμένεται να ανακοινώσει η Merrill Lynch

Τις πρώτες απώλειες τριμήνου σε διάστημα έξι ετών αναμένεται να δημοσιοποιήσει η Merrill Lynch, η οποία δήλωσε ότι είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για την τρέχουσα περίοδο εξαιτίας των συνεχών εναλλαγών στις πιστωτικές αγορές.

Η εταιρία υποβάθμισε την αξία των ενυπόθηκων δανείων μειωμένης εξασφάλισης και των μοχλευμένων δανείων κατά 5 δισ. δολάρια, γεγονός που οδήγησε σε καθαρή απώλεια 50 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της Merrill.

Σε ανάλογη κίνηση έχει ήδη προχωρήσει κατά το τρέχον τρίμηνο και η Citigroup. Οι μεγαλύτερες παγκόσμιες τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρίες έχουν ήδη σημειώσει ζημιές τουλάχιστον 21 δισ. δολαρίων σε κεφάλαια φέτος.

Η μετοχή της Merrill εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 79 σεντ στα 75,57 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης.