Ειδικότερα, μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι «η Ρωσία θα πρέπει, χωρίς προϋποθέσεις, να σταματήσει τον πυρηνικό εκβιασμό και απλώς να αποσυρθεί από τον σταθμό».
Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε πυραύλους σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, στην κεντρική Ουκρανία.
«Αυτή είναι η καθημερινότητά μας. Να πώς προετοιμάστηκε η Ρωσία για αυτή τη συνεδρίαση στον ΟΗΕ», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από τα πυραυλικά πλήγματα και ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ρωσική Εθνική Φρουρά προχώρησε σήμερα στη σύλληψη δύο εργαζόμενων του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, τονίζοντας ότι έδιναν πληροφορίες στις ουκρανικές αρχές.
Σε ανακοίνωση της η Ρωσική Εθνική Φρουρά αναφέρει ότι κατάφερε να αποτρέψει αυτό που αποκάλεσε «παράνομες ενέργειες» που απείλησαν την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού.






