• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Χούθι: Απελευθέρωσαν το πλήρωμα του Galaxy Leader ένα χρόνο μετά
15:50 - 22 Ιαν 2025

Χούθι: Απελευθέρωσαν το πλήρωμα του Galaxy Leader ένα χρόνο μετά

Ελεύθεροι, μετά από πάνω από ένα χρόνο, αφέθηκαν  μέλη του πληρώματος του πλοίου Galaxy Leader, από τους Χούθι της Υεμένης, ενώ παραδόθηκαν στο Ομάν, μετά τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Χούθι τους είχαν συλλάβει στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης τον Νοέμβριο του 2023, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο των ανταρτών Al Masirah και το πρακτορείο ειδήσεων Saba των Χούθι. Οι ναυτικοί κρατούνταν από τους Χούθι μετά την κατάσχεση του πλοίου.

Το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο των Χούθι «ανακοίνωσε την απελευθέρωση των μελών του πληρώματος του Galaxy Leader, το οποίο είχε συλληφθεί στις 19 Νοεμβρίου 2023 στο πλαίσιο της εκστρατείας για την υποστήριξη της Γάζας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Saba των ανταρτών, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη προς «υποστήριξη της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας.

Τελευταία τροποποίηση στις 22/01/2025 - 16:02