«Και οι δύο συμφώνησαν στη σημασία του ηγετικού ρόλου του προέδρου των ΗΠΑ, με στόχο να επιτευχθεί μια ταχεία έναρξη της κατάπαυσης του πυρός και της διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ συμπλήρωσε τη διαβεβαίωση από τον Σολτς στον Ζελένσκι για την ακλόνητη αλληλεγγύη της Ουκρανίας.
Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι έγραψε στην πλατφόρμα Χ ότι είχε μια «ειλικρινή συζήτηση για διάφορα θέματα και για το όραμά μας για τη μελλοντική αρχιτεκτονική ασφαλείας με τον Σολτς» και πρόσθεσε: «Θέλουμε όλοι ένα ασφαλές μέλλον για τον λαό μας. Όχι μια προσωρινή εκεχειρία αλλά ένα οριστικό τέλος του πολέμου. Με τις συντονισμένες προσπάθειές μας και την ηγεσία των ΗΠΑ, είναι πλήρως εφικτό».
Την Τρίτη ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον νικητή των γερμανικών εκλογών και μελλοντικό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς.







