• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τραμπ κατά Ευρώπης (ξανά): Πιστεύω ότι είναι «τζαμπατζήδες»
22:07 - 25 Μαρ 2025

Τραμπ κατά Ευρώπης (ξανά): Πιστεύω ότι είναι «τζαμπατζήδες»

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Πιτ Χέγκσεθ χαρακτήρισε τους Ευρωπαίους ως «τζαμπατζήδες» και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όχι απλώς δεν προσπάθησε να ανασκευάσει, αλλά επανέλαβε το χαρακτηρισμό, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον υπουργό του.

Ο Χέγκσεθ αναφέρθηκε στους Ευρωπαίους, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι είναι «αξιολύπητοι» σε μία “μυστική” ομαδική συνομιλία στην οποία συζητούσαν, μεταξύ άλλων, και σχέδια για ένα χτύπημα κατά των Χούθι της Υεμένης και στην οποία προσετέθη κατά λάθος και ο αρχισυντάκτης του Atlantic.

Ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τζέι Ντι Βανς που είπε πως μισεί το ότι η Αμερική θα πρέπει να σώσει ξανά τους Ευρωπαίους, έγραψε: «Συμμερίζομαι πλήρως την απέχθειά σας για τους τσαμπατζήδες Ευρωπαίους. Είναι αξιολύπητοι».

messages

Ο Αμερικανός πρόεδρος, λοιπόν, μιλώντας στους δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο, αφού είχε γίνει γνωστό το... ατύχημα με την ομαδική συνομιλία, και αναφερόμενος στο συγκεκριμένο διάλογο των δύο επιφανών μελών της κυβέρνησής του, σημείωσε: «Πιστεύω ότι Ευρωπαίοι τόσο καιρό είναι τσαμπατζήδες».

Τελευταία τροποποίηση στις 25/03/2025 - 22:44