• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με τρεις τραυματίες στην Οδησσό
10:45 - 16 Απρ 2025

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με τρεις τραυματίες στην Οδησσό

Μια ρωσική επίθεση ντρόουν στην Οδησσό τραυμάτισε κατά τη διάρκεια της νύχτας τρεις ανθρώπους, προκάλεσε πυρκαγιές και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και πολιτικές υποδομές, δήλωσαν αξιωματούχοι της νότιας ουκρανικής περιφέρειας νωρίς το πρωί της Τετάρτης (16/4).

«Ο εχθρός επιτέθηκε και πάλι στην Οδησσό με μια μαζική επίθεση με ντρόουν», δήλωσε ο Όλεχ Κίπερ, κυβερνήτης της περιοχής, διοικητικό κέντρο της οποίας είναι η πόλη της Οδησσού, στο Telegram, αν και η πλήρης κλίμακα της επίθεσης δεν ήταν σαφής.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας συνήθως αναφέρει λεπτομέρειες για τις νυχτερινές ρωσικές επιθέσεις αργότερα το πρωί.

Σε ανάρτηση στο Telegram, η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι ξέσπασαν αρκετές πυρκαγιές στην πόλη ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Ο δήμαρχος της Οδησσού, Χενάντι Τρουχάνοφ, ανήρτησε φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα κτίριο κατοικιών και άλλες κατασκευές που είχαν σχεδόν καταστραφεί, ενώ σε άλλες εργαζόμενοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κοσκινίζουν τα συντρίμμια.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι και οι δύο πλευρές αρνούνται ότι στοχεύουν αμάχους στον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία με την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία πριν από τρία και πλέον χρόνια.