• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σύλληψη Ουκρανού στην Πολωνία για τις εκρήξεις στον Nord Stream
15:03 - 30 Σεπ 2025

Σύλληψη Ουκρανού στην Πολωνία για τις εκρήξεις στον Nord Stream

Ένας Ουκρανός άνδρας που είναι ύποπτος για συμμετοχή σε υποθαλάσσιες εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας το 2022 συνελήφθη στην Πολωνία, ανακοίνωσε την Τρίτη (30/9) εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Περιφέρειας της Βαρσοβίας.

Ο Volodymyr Z. συνελήφθη στο Pruszkow, στην κεντρική Πολωνία, σύμφωνα με τον πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM, ο οποίος πρώτος ανέφερε τη σύλληψή του. Έχει μεταφερθεί στην Εισαγγελία της Περιφέρειας στη Βαρσοβία. Ο άνδρας συνελήφθη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τις γερμανικές αρχές.

Ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Τον προηγούμενο μήνα, ένας άλλος Ουκρανός συνελήφθη στην Ιταλία σε σχέση με την έκρηξη στους υποθαλάσσιους αγωγούς που κατασκευάστηκαν για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.