Επίσης αμφότεροι εκτιμάται ότι θα υποστηρίξουν ότι τα μέτρα που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση για την προάσπιση της οικονομίας, θα στηρίξουν την ανάπτυξής της, έστω και με βραδύτερους ρυθμούς.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, από την πλευρά του εμφανίζεται έτοιμος για νέα μείωση των επιτοκίων του δολαρίου προκειμένου να τονωθεί η αμερικανική οικονομία. Η Κεντρική Τράπεζα θα δράσει κατά τρόπο υποστηρικτικό της ανάπτυξης που θα διασφαλίζει επίσης ότι θα παρασχεθεί προστασία απέναντι στον κίνδυνο της ύφεσης, αναμένεται να υποστηρίξει ο Μπερνάνκι ενώπιον της επιτροπής τραπεζικών υποθέσεων του Κογκρέσου.
Ο δε υπουργός οικονομίας των ΗΠΑ, Χένρι Πόλσον, αναμένεται να υποστηρίξει ενώπιον της Συγκλήτου ότι η αμερικανική οικονομία θα «τρέξει» τα προσεχή τρίμηνα με το βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων ετών. Ωστόσο, θα συνεχίσει να ενισχύεται και δε θα περιέλθει σε ύφεση, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει από την κρίση στην αγορά κατοικίας, τα υψηλά ενεργειακά κόστη και την αναταραχή στις κεφαλαιαγορές.
Ο υπουργός οικονομίας στην ομιλία του αναμένεται να παροτρύνει τους νομοθέτες να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις που θα στοχεύουν στην προστασία των δανειοληπτών.
Πέραν των Χ. Πόλσον και Μπέν Μπερνάνκι, ενώπιον της Συγκλήτου θα μιλήσει και ο πρόεδρος της αμερικανική Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κρίστοφερ Κοξ.



