• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:52 - 04 Μαρ 2008

Mishkin της Fed: Η ύφεση εξακολουθεί να απειλεί την οικονομία

Το ενδεχόμενο της ύφεσης εξακολουθεί να αποτελεί την αμερικανική οικονομία, επισημαίνει σε ομιλία του το μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Frederic Mishkin, επισημαίνοντας ότι βραχυπρόθεσμα θα ακολουθήσει μια ακόμη περίοδος οικονομικής αδυναμίας.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έχουν εξισορροπιστεί και οι πιέσεις από τις τιμές ρεκόρ που καταγράφουν τα εμπορεύματα είναι αυτές που πρέπει να ελαττωθούν, επεσήμανε.

Οι δηλώσεις αυτές του μέλους της Fed έρχονται σε αντίθεση με αυτές του προέδρου της κεντρικής τράπεζας Μπεν Μπερνάνκι και του αντιπροέδρου της Donald Kohn, που δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι προτεραιότητά τους αυτή τη στιγμή και όχι τόσο ο πληθωρισμός, ενισχύοντας τις προοπτικές για νέα μείωση των επιτοκίων.

Η επόμενη συνάντηση της Fed είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου στην Ουάσινγκτον.