• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:28 - 16 Ιαν 2012

Σκαρφαλώνει και πάλι το πετρέλαιο - Τι θα καθορίσει τις εβδομαδιαίες τάσεις

Παραμένει πάντως κάτω από το 100 δολ.
Σκαρφαλώνει και πάλι η τιμή του πετρελαίου, παραμένοντας, πάντως κάτω από τα 100 δολ. το βαρέλι καθώς σε εξομάλυνση οδηγήθηκε η κατάσταση σε μία από τις εστίες ανησυχίες Νιγηρία, στην οποία ανεστάλησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει την τιμή της βενζίνης κατά 30%.

Τοα αργό παραδόσεως Φεβρουαρίου σκαρφαλώνει 0,65% στα 99 δολ. το βαρέλι. Σημειώνεται ότι οι συναλλαγές στην αμερικάνικη αγορά θα ξεκινήσουν εκ νέου αύριο καθώς σήμερα θα παραμείνουν κλειστές λόγω της αργίας στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Η άνοδος αυτή έρχεται μετά την υποχώρηση 2,8% που σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα, με τις τιμές να δέχονται πιέσεις από την ισχυροποίηση του δολαρίου και την αιφνίδια αύξηση των αποθεματικών των ΗΠΑ. Πάντως και αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο αναμένεται να παραμείνει η ένταση της Δύσης με το Ιράν.