• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:38 - 30 Οκτ 2012

Ετοιμάζονται τα πρώτα μπιλιετάκια στους καταθέτες εξωτερικού από το ΥΠΟΙΚ

Τις επόμενες μέρες ξεκινά η αποστολή ειδοποιητηρίων της εφορίας προς 15.000 φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται να δικαιολογήσουν διαφορές ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα τους και τα ποσά καταθέσεων που έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού την τελευταία διετία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω φορολογούμενοι διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες όμως δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια.

Με το ειδοποιητήριο που θα λάβουν από την εφορία, καλούνται είτε να δικαιολογήσουν τις διαφορές που προκύπτουν, είτε να πληρώσουν το σχετικό φόρο (45% επί της διαφοράς).