• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σύλληψη αλλοδαπού για κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών
18:12 - 06 Δεκ 2019

Σύλληψη αλλοδαπού για κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών

Με την κατηγορία της κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών μηχανισμών, οδηγείται στον εισαγγελέα 33χρονος Βέλγος υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της κρατικής Aσφάλειας, στην περιοχή του Παπάγου.

Μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης που έφερε ο 33χρονος, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι ο καθένας από 4 τεμάχια στερεού πετρελαίου και «φιδάκι», 6 πλαστικές συσκευασίες με στερεό πετρέλαιο, μία πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό, ένα φλόγιστρο υγραερίου και ένα ζευγάρι γάντια.

Στην Ασφάλεια όπου οδηγήθηκε δεν δέχθηκε να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, γι΄αυτό και κατηγορείται και για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος Βέλγος, που διαμένει χρόνια στην Ελλάδα, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν στο Βέλγιο για εμπρησμούς.

Από την κρατική Ασφάλεια συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι σκοποί του 33χρονου και αν εμπλέκεται σε έκνομες ενέργειες.