• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Αναβαθμίζεται σε κακούργημα ο βασανισμός ζώων
21:19 - 15 Οκτ 2020

Αναβαθμίζεται σε κακούργημα ο βασανισμός ζώων

Την αναβάθμιση του βασανισμού ζώων σε κακούργημα, αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, αυστηροποιώντας το νομικό πλαίσιο, μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα.  

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων».

Όπως τονίζει ο Μάκης Βορίδης, « ταπεριστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων».