• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Φωτιά στην Πεντέλη: Εικόνα της φλεγόμενης περιοχής από δορυφόρο
12:43 - 20 Ιουλ 2022

Φωτιά στην Πεντέλη: Εικόνα της φλεγόμενης περιοχής από δορυφόρο

Τη φοβερή εξάπλωση της φωτιάς που ξεκίνησε χθες στην Πεντέλη, παρουσιάζουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο οι χάρτες της υπηρεσίας Fire Information for Resource Management System (FIRMS) της NASA.

Δορυφορικές παρατηρήσεις από το σύστημα FIRMS δείχνουν τα θερμά σημεία που ανιχνεύθηκαν από δορυφόρους πολικής τροχιάς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 20.07.2022.

Η εξάπλωση των θερμών σημείων από τον ορεινό όγκο της Πεντέλης προς τα νότια αποκαλύπτει τη μεγάλη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς η οποία καθοδηγείται από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους.

Στην τρίτη ενημέρωση για την εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς, που ξεκίνησε από την Πεντέλη χθες (19.07.2022) το απόγευμα και δεν έχει σταματήσει το καταστροφικό της έργο, “τρεφόμενη” και από τους ισχυρότατους ανέμους που έφτασαν να έχουν ταχύτητα ακόμη και 113 χλμ/ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε ότι το μοναδικό ενεργό μέτωπο είναι αυτό ανατολικά από τη Διώνη και το Δασαμάρη έως τη Μαραθώνος.

Εκεί παραμένουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αφού το μέτωπο δυτικά από το Ντράφι, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, είναι μικρό. «Η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς» είπε ο κ. Αρτοποιός.

Τελευταία τροποποίηση στις 20/07/2022 - 13:59