• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
BasketGate: Προφυλακιστέος ο Κορομηλάς – Με βραχιολάκι Τσαρούχα και Πηλοΐδης
21:40 - 26 Οκτ 2026

BasketGate: Προφυλακιστέος ο Κορομηλάς – Με βραχιολάκι Τσαρούχα και Πηλοΐδης

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην διαιτητής Ηλίας Κορομηλάς, μετά την απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων στο μπάσκετ.

Αντίθετα, η Βάσω Τσαρούχα και ο Τάσος Πηλοΐδης τέθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι). Παράλληλα, τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην ασχολούνται με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το μπάσκετ.

Σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους, η απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό της Τσαρούχα συνδέεται με το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν χρήματα στην κατοικία της. Στην περίπτωση του Πηλοΐδη, καθοριστικό ρόλο φέρεται να έπαιξε το γεγονός ότι κατηγορείται για εμπλοκή σε μόλις δύο αγώνες.

Κατά την απολογία του, ο Ηλίας Κορομηλάς αρνήθηκε ότι είχε αρμοδιότητα ή δυνατότητα παρέμβασης στη διαδικασία επιλογής και ορισμού διαιτητών. Όπως φέρεται να υποστήριξε, δεν υπήρξε ποτέ μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ), ούτε συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στον ορισμό ή την αντικατάσταση διαιτητών, αρμοδιότητες που, σύμφωνα με τον ίδιο, ανήκουν αποκλειστικά στα αρμόδια όργανα.

Ο πρώην διαιτητής αρνήθηκε επίσης το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται για εννέα πράξεις δωροδοκίας διαιτητών και παραγόντων ομάδων. Υποστήριξε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στις επίμαχες ενέργειες και ότι οι κατηγορίες σε βάρος του βασίζονται στις καταθέσεις δύο προσώπων, χωρίς να υπάρχουν, όπως ισχυρίστηκε, συγκεκριμένα αντικειμενικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την εμπλοκή του.

Παράλληλα, χαρακτήρισε μυθοπλασίες τους ισχυρισμούς του βασικού μάρτυρα κατηγορίας και επικαλέστηκε μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του για ψευδή κατάθεση.

Αναφερόμενος, τέλος, στο περιστατικό του 2018 με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος ήταν τότε προπονητής του Άρη και αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές σε αγώνα που εξετάζεται στο πλαίσιο της υπόθεσης, ο Κορομηλάς φέρεται να αρνήθηκε ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν όπως περιγράφονται στη δικογραφία. Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε, τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον παλαίμαχο διεθνή μπασκετμπολίστα και δεν θα προέβαινε ποτέ σε ενέργεια με σκοπό να τον βλάψει.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης προτίθεται να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Παράλληλα, στην απολογία της, η Βάσω Τσαρούχα αρνήθηκε τις 13 περιπτώσεις δωροληψίας που της αποδίδονται στο κατηγορητήριο, λέγοντας ότι τα καταγγελλόμενα για την ίδια έχουν προκύψει από την αντιπαλότητα που είχε αναπτύξει με ορισμένους παράγοντες του μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, στην ίδια γραμμή και ο Τάσος Πηλοΐδης, ο οποίος κατηγορείται για δυο περιπτώσεις δωροληψίας. Ο ίδιος μάλιστα μηνύει τον έναν από τους δύο μάρτυρες-κλειδιά στην υπόθεση, τον επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη δύο ομάδων μπάσκετ, ψευδή κατάθεση, για τα όσα του καταλογίζει με την κατάθεσή του.

{https://exchange.glomex.com/video/v-dmf0jjmgz20x?integrationId=eexbs1jkg0kofln}

Τελευταία τροποποίηση στις 26/10/2026 - 22:29