• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:06 - 03 Απρ 2007

Καλογυαλισμένες σαν το... νίκελ - Η Βιοχάλκο και οι «κόρες»!

Ανοδος γυαλισμένη σαν το νίκελ! Η συντονισμένη ανοδική κίνηση των μετοχών του ομίλου Βιοχάλκο έχει στρέψει πάνω της το επενδυτικό ενδιαφέρον και την προσοχή στην Σοφοκλέους. Οι μετοχές του ομίλου κινούνται σε υψηλά 7 και 8 ετών με τους αναλυτές να συνδέουν την ανοδική πορεία των μετοχών με την ανηφόρα που έχουν πάρει οι τιμές των μετάλλων. Από εκεί και πέρα οι φήμες θέλουν να υπάρχουν συμφωνίες με ξένους οίκους για placements και σε άλλες μετοχές του ομίλου, όπως η Ελβάλ, εκτός της Χαλκόρ και της Σιδενόρ, ενώ ακούγεται ότι θα υπάρξει ριζική αναδιάρθρωση των εταιρειών του ομίλου με συγχωνεύσεις και απορροφήσεις.

Σε διαχρονικά υψηλά κινούνται η τιμή του αλουμινίου, στις 2.90 δολάρια ο τόνος, στις 3.200 δολ./τονο διαμορφώνεται η τιμή του ψευδαργύρου, στις 6.700 δολ./τονο η τιμή του χαλκού και στα 47.650 δολ./τόνο, η τιμή του νικελίου.

Ο αντίκτυπος στις μετοχές του ομίλου είναι επακόλουθο, υποστηρίζουν οι αναλυτές. Η μετοχή της ΕΤΕΜ, με κεφαλαιοποίηση περί τα 106 εκατ. ευρώ κινείται σε υψηλό 52 εβδομάδων, στα επίπεδα των 3,78 ευρώ.

Η μετοχή της μητρικής Βιοχάλκο ενισχύεται στα 12,68 ευρώ, με την κεφαλαιοποίησή της περί τα 2,5 δισ. ευρώ, διαπραγματευόμενη σε υψηλά 6ετίας. Ακόμα και η συνδεδεμένη ΣΙΔΜΑ διαπραγματεύεται σε ιστορικά υψηλά, αφήνοντας πίσω της τις παλιές «ιστορίες» με τους αναδόχους, κινούμενη στα επίπεδα των 7,08 ευρώ και την κεφαλαιοποίησή της στα 68 εκατ. ευρώ.

Σε υψηλά επταετίας διαπραγματεύεται η μετοχή της Ελληνικά Καλώδια, με κεφαλαιοποίηση στα 157 εκατ. ευρώ. Στα 5,72 ευρώ η μτοχή των Σωληνουργείων Κορίνθου και υψηλό 6ετίας με την κεφαλαιοποίηση στα 687 εκατ. ευρώ. Στα 16 ευρώ η Σιδενόρ, κινούμενη σε υψηλά 8ετίας με κεφαλαιοποίηση στο 1,485 δις. ευρώ.

Υψηλά 7ετίας για την Χαλκόρ, με την μετοχή να διαπραγματεύεται στα 6,66 ευρώ και κεφαλαιοποίηση στα 655 εκατ. ευρώ. Τέλος, σε υψηλά 7ετίας διαμορφώνεται η ΕΛΒΑΛ, στα 5,20 ευρώ με κεφαλαιοποίηση στα 630 εκατ. ευρώ. Η συνέχεια επί του… ταμπλό!