• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:33 - 10 Ιαν 2008

ΔΕΗ: Ζητείται και τρίτος «συνέταιρος»

«Συνεχίζουμε την πολιτική συνεργασιών με τρίτους», δήλωσε στη διάρκεια της κοπής της πίτας της ΔΕΗ ο πρόεδρός της Τάκης Αθανασόπουλος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η επιχείρηση εξετάζει τη δημιουργία κοινών σχημάτων και με άλλες εταιρίες πέραν της RWE και της Χαλυβουργικής για την από κοινού κατασκευή μονάδων. «Η ΔΕΗ δε χρειάζεται στρατηγικό επενδυτή», είπε ο κ. Αθανασόπουλος, για να προσθέσει όμως ότι εξετάζονται και αξιολογούνται από τη διοίκηση και άλλες προτάσεις συνεργασιών.

Πληροφορίες από κύκλους της ΔΕΗ, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από την αγορά, ανέφεραν ότι μετά τη γνωστοποίηση και του δεύτερου μνημονίου συνεργασίας με τη Χαλυβουργική, ελληνικοί και ξένοι όμιλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αντίστοιχες συμφωνίες σε σχήματα στα οποία η δημόσια επιχείρηση θα διατηρεί μειοψηφικό ποσοστό.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιχείρηση να διεκδικήσει μελλοντικά και άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος στη λογική, όπως έχει πει ο ίδιος και στο παρελθόν, της ανάκτησης του κόστους των καυσίμων.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για διάστημα μέχρι και το τέλος του 2008, επομένως οι οποίες νέες αυξήσεις δεν πρέπει να αναμένονται πριν από το 2009, οπότε και τίθεται σε εφαρμογή η ρήτρα καυσίμου.

«Θέλω τη ΔΕΗ ισχυρή να πατάει στα πόδια της», δήλωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, ενώ η ΓΕΝΟΠ, δια του προέδρου της Νίκου Φωτόπουλου, επανέλαβε τους φόβους της ότι η νέα στρατηγική της ΔΕΗ να συνεργάζεται με τρίτες εταιρίες, κινδυνεύει σταδιακά να την οδηγήσει στα χέρια ιδιωτών.

Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα και στο φόντο των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει στην αγορά οι κυοφορούμενες συμφωνίες της ΔΕΗ με ιδιωτικούς ομίλους, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ συναντάται με τον Υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια για μια συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στον ηλεκτρισμό εφ΄ όλης της ύλης