• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:40 - 19 Ιαν 2007

S&P: Επιπτώσεις και ρίσκα στην πιθανή εξαγορά της Marfin από την Πειραιώς

Υπό αναθεώρηση παραμένουν οι πιστοληπτικές αξιολογήσεις των Τράπεζα Πειραιώς και ομίλου Marfin, σύμφωνα με τη Standard & Poor's. Πάντως, το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με την αναλύτρια Angela Cruz, είναι όλες οι αξιολογήσεις να επιβεβαιωθούν στα σημερινά τους επίπεδα.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της Πειραιώς διαμορφώνεται σήμερα στο ΒΒΒ+/Α-2 και θα μπορούσε να αναθεωρηθεί είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Η Marfin FG και η Marfin Bank αξιολογούνται με ΒΒΒ-/Α-3, με τη δεύτερη να τελεί προς πιθανή αναβάθμιση.

Η διευκρίνιση της Standard & Poor's ακολουθεί την είδηση πως η προσφορά της Πειραιώς έγινε δεκτή από τις αρχές, και επομένως, υπερισχύει έναντι εκείνης της Marfin.

Στην περίπτωση που η προσφορά της Πειραιώς είναι επιτυχής, και η διαδικασία ενοποίησης οδηγήσει σε ένα ισχυρό δίκτυο λιανικής τραπεζικής στην Ελλάδα, τότε, οι αξιολογήσεις και των δύο τραπεζών μπορούσαν να αναβαθμισθούν, εκτιμά η Cruz.

Πάντως, η αναλύτρια τονίζει τους σημαντικούς κινδύνους υλοποίησης, σε ένα πιθανό σχέδιο συγχώνευσης, οι οποίοι προκύπτουν όχι μόνο από τα διαφορετικά προφίλ των δύο τραπεζών, αλλά και από την επιθετική φύση της προσφοράς.