• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:03 - 13 Ιουν 2007

Vivartia: Στα 19 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο η Marfin

Στην αναβάθμιση της σύστασης για τη Vivartia από διακράτηση σε συσσώρευση προχώρησε η Marfin αυξάνοντας παράλληλα την τιμή στόχο στα 19 ευρώ από 17,30 ευρώ. Όπως αναφέρει η ΑΧΕ το ισχυρό momentum των εσόδων αυξάνει τις προσδοκίες. Μάλιστα τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που περιλαμβάνουν την πλήρη ενοποίηση της Chipita ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων της ΑΧΕ, ενώ σε επίπεδο EBITDA τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αύξησαν τις προσδοκίες της Marfin και συγκεκριμένα κατά 4% σε επίπεδο πωλήσεων, κατά 3% σε επίπεδο EBITDA και κατά 2% σε επίπεδο οργανικής κερδοφορίας. Σημειώνεται πάντως πως δεν περιλαμβάνεται στις εκτιμήσεις της Marfin πιθανή επίδραση στα αποτελέσματα από ενδεχόμενη επιβολή προστίμου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (υπόθεση καρτέλ στο γάλα).

Για το σύνολο της χρήσης περιμένει έσοδα 1,044 δισ., EBITDA 169 εκατ. και καθαρά κέρδη 61 εκατ. Η μετοχή διαπραγματεύεται τα κέρδη αυτά 21 φορές.