Το εργοστάσιο του BMW Group στο Steyr ξεκίνησε σήμερα τη μαζική παραγωγή του ηλεκτροκινητήρα (e-engine) για την Neue Klasse. «Σήμερα θέτουμε τα θεμέλια για το μέλλον του BMW Group», δήλωσε ο Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG και υπεύθυνος για την Παραγωγή. «Ως η πρώτη μονάδα παραγωγής του ηλεκτροκινητήρα Gen6, το εργοστάσιο του Steyr διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην Neue Klasse και στη συνεχή εξέλιξη του παγκόσμιου παραγωγικού μας δικτύου». Ο ηλεκτροκινητήρας της έκτης γενιάς του συστήματος BMW eDrive (Gen6) είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που παράγεται στο εργοστάσιο του Steyr στην Αυστρία. Από εκεί θα αποστέλλεται σε ολόκληρο το δίκτυο παραγωγής, αποτελώντας το σύστημα κίνησης της Neue Klasse.
«Πριν από τρία χρόνια, ανακοινώσαμε ότι θα κατασκευάζουμε αυτόν τον ηλεκτροκινητήρα στο Steyr. Σήμερα, είμαστε περήφανοι που το φέραμε εις πέρας», δήλωσε ο Klaus von Moltke, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παραγωγής Κινητήρων της BMW AG και Διευθυντής του Εργοστασίου στο Steyr.
«Αυτό που ξεκινάμε σήμερα εδώ είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή αύξηση της παραγωγής. Είναι μια ξεκάθαρη δέσμευση προς την Ευρώπη, την τεχνολογία και το μέλλον».
Τεχνολογική δεκτικότητα: Το εργοστάσιο του Steyr ως κέντρο τεχνογνωσίας στα συστήματα μετάδοσης κίνησης.
Από την έναρξη του έργου το 2022 έως το 2030, το BMW Group επενδύει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την ενίσχυση της τεχνογνωσίας ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτροκινητήρων στις εγκαταστάσεις του Steyr. Η επέκταση αυτής της παραγωγικής ικανότητας θα διασφαλίσει ότι το εργοστάσιο θα παραμείνει η κορυφαία μονάδα του BMW Group όσον αφορά τα συστήματα μετάδοσης κίνησης.
Εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, το εργοστάσιο αναπτύσσει και κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης για τις μάρκες BMW και MINI. Η μακρόχρονη αυτή εμπειρία και η συσσωρευμένη τεχνογνωσία στον τομέα των συστημάτων κίνησης καθιστούν το εργοστάσιο την ιδανική εγκατάσταση για την παραγωγή των ηλεκτροκινητήρων Gen6.
Το εργοστάσιο θα συνεχίσει να κατασκευάζει παράλληλα κινητήρες diesel και βενζίνης. «Η τεχνολογική μας δεκτικότητα είναι το δυνατό μας σημείο – μας προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία για να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα», δήλωσε ο von Moltke. Περίπου 1.000 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στη νέα μονάδα συναρμολόγησης ηλεκτρικών κινητήρων. Ανάλογα με την παγκόσμια ζήτηση, το ήμισυ του συνολικού εργατικού δυναμικού του εργοστασίου του Steyr θα μπορούσε να απασχοληθεί στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας έως το 2030. Ο von Moltke δήλωσε: «Η μονάδα του Steyr θα παραμείνει το επίκεντρο της τεχνογνωσίας μας στον τομέα των συστημάτων μετάδοσης κίνησης – τόσο στους κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και στην ηλεκτροκίνηση».