• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Έρχονται τροποποιήσεις δρομολογίων σε ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ
09:20 - 16 Ιαν 2019

Έρχονται τροποποιήσεις δρομολογίων σε ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ

Αλλαγές προγραμματίζονται στον τρόπο λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας από το Υπουργείο Μεταφορών και τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).

Οι αλλαγές αφορούν κυρίως τη σύνδεση Πειραιά με το δίκτυο τραμ, την ένταξη των ΚΤΕΛ στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, την προμήθεια καινούργιων λεωφορείων και την εφαρμογή νέου συστήματος τιμολόγησης των εισιτηρίων.

Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν οι διαδρομές των δρομολογίων των ΚΤΕΛ, επιφέροντας μείωση των εισιτηρίων από 0,20 έως 1,40 ευρώ, καθώς η τιμή τους θα καθορίζεται ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση.

Οι πέντε νέες αφετηρίες τους ΚΤΕΛ αφορούν τους σταθμούς Κηφισιά (σταθμός ΗΣΑΠ), Νομισματοκοπείο (σταθμός μετρό), Ελαιώνας(σταθμός μετρό), Ελληνικό (σταθμός μετρό), Κορωπί(σταθμός προαστιακό).

Το Υπουργείο, την ίδια ώρα, σχεδιάζει την αγορά 750 καινούργιων λεωφορείων και τρόλεϊ, από τα οποία 350 οχήματα προορίζονται για Θεσσαλονίκη και 400 για την Αθήνα.