• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τρίωρη στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ την Πέμπτη
18:18 - 12 Οκτ 2020

Τρίωρη στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ την Πέμπτη

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς θα μείνει η Αθήνα την Πέμπτη, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) διεκδικούν, μεταξύ άλλων, άμεσες προσλήψεις και αγορά ανταλλακτικών για την επισκευή συρμών, μέσα προστασίας, την υπογραφή ΣΣΕ, την επαναπρόσληψη 30 καθαριστών, ενώ δηλώνουν την αντίθεσή τους στο «κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία, πάντως, μένει να φανεί η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία την ίδια ημέρα, από την οποία θα εξαρτηθεί και η εκτέλεση των δρομολογίων. Την απεργία προκήρυξε η ΟΣΜΕ που είναι δευτεροβάθμιο σωματείο. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ είναι αντίθετοι.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/10/2020 - 20:43