• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Δυτική Μακεδονία: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω κακοκαιρίας
12:43 - 21 Ιαν 2023

Δυτική Μακεδονία: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω κακοκαιρίας

Πολλά μέρη της δυτικής Μακεδονίας επηρέασε και θα συνεχίζει να επηρεάζει η κακοκαιρία, που έφερε τα χιόνια στην περιοχή.  

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας της ΕΜΥ, στις 10:45 π.μ. το θερμόμετρο έδειχνε 15 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη, 13 στην Αλεξανδρούπολη, 4 βαθμούς στην Καστοριά, 5 στην Φλώρινα και 6 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη.

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας ωστόσο, δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα στο εθνικό δίκτυο, και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών, είναι απαραίτητη για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς -Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Άργους Ορεστικού, στην Καστοριά.

Στα Γρεβενά, στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Σαμαρίνας, από το 25ο έως το 45ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Βασιλίτσας από το 25ο χλμ. έως το 45ο χλμ., και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Περιβολίου - Αβδέλας από το 20ο χλμ. έως το 45ο χλμ..

Στο νομό Φλώρινας, αλυσίδες η ειδικού τύπου ελαστικά χρειάζονται στην εθνική οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, μέσω Βίγλας, από το 6ο έως το 52ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ..

Σύμφωνα με τη γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.