• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ακινητοποίηση προαστιακού λόγω βλάβης στην Οινόη-Επιχείρηση απεγκλωβισμού για 51 επιβάτες
18:37 - 14 Απρ 2025

Ακινητοποίηση προαστιακού λόγω βλάβης στην Οινόη-Επιχείρηση απεγκλωβισμού για 51 επιβάτες

Αμαξοστοιχία του Προαστιακού της Αθήνας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα ακινητοποιήθηκε τη Δευτέρα (14/4), λόγω βλάβης λίγο πριν το σταθμό της Οινόης, με τους επιβάτες να εγκλωβίζονται.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Hellenic Train, στις 15:30, η αμαξοστοιχία 1551 που εκτελούσε το προαστιακό δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα, με 51 επιβάτες, ακινητοποιήθηκε σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από τον σταθμό της Οινόης, λόγω βλάβης στο ηλεκτρικό σύστημα.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού

Αμέσως ειδοποιήθηκαν η Πυροσβεστική που μαζί με το πιστοποιημένο προσωπικό της Hellenic Train και παρουσία της Αστυνομίας βοήθησε στον απεγκλωβισμό των επιβατών και στην ασφαλή μετακίνησή τους μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό. Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον τελικό τους προορισμό με λεωφορείο.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο επικίνδυνο περιστατικό στον σιδηρόδρομο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς είχε προηγηθεί νωρίτερα σύγκρουση φορτηγού με συρμό προαστιακού στην Αυλίδα. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς επιβατών.