• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:36 - 14 Μαρ 2007

Οφέλη για την Attica bank από την υπαγωγή στο ΕΤΑΤ

Σε περίπου δύο εβδομάδες θα ενταχθεί στο ΕΤΑΤ και στο ΙΚΑ η Atticabank. Η τράπεζα θα καταβάλλει 7,5 εκατ ευρώ ετησίως για 10 χρόνια καλύπτοντας έτσι το ασφαλιστικό έλλειμμα των ταμείων.

Παράλληλα από την υπαγωγή στο ΕΤΑΤ θα αποκομίσει ετησίως περίπου 3 εκατ ευρώ κέρδος.

Παράλληλα ο πρόεδρος της τράπεζας κΤρύφων Κολλίντζας, κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την υπαγωγή του δευτερεύοντος επικουρικού ταμείου των εργαζομένων της Τράπεζας στο ΕΤΑΤ.

Ο κ. Κολλίντζας υποστήριξε ότι η υπαγωγή του δευτερεύοντος επικουρικού ταμείου στο ΕΤΑΤ εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της τράπεζας και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μετόχων, των καταθετών και γενικότερα των πελατών της.

Κυρίως όμως εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων της αφού το δευτερεύονεπικουρικό τους ταμείο, με την υπαγωγή στο ΕΤΑΤ, τίθεται υπό την εγγύηση του Δημοσίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση της τράπεζας, υπό την προεδρία του αείμνηστου Αναστασίου Κουμπλή, είχε πολύμηνες συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, που όμως απέβησαν άκαρπες, πριν αποφασίσει την ένταξη του επικουρικού ταμείου στο ΕΤΑΤ.

Π Λεωτσάκος