• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:13 - 06 Ιουλ 2007

Πως σχολιάζει η Goldman Sachs την αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς θα ισχυροποιήσει την επιταχυνόμενη ανάπτυξη σχολιάζει η Goldman Sachs στο σημερινό της σχόλιο για την τράπεζα. Η τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,35 δισ. και σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας τα χρήματα θα κατευθυνθούν να την ισχυροποίηση της οργανικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κεφάλαια θα κατευθυνθούν και σε όποιες ευκαιρίες εμφανιστούν.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου η είδηση για την αύξηση ήταν αναμενόμενη ενώ η σχέση που δόθηκε στη δημοσιότητα εξέπληξε την αγορά. Από τα κεφάλαια που θα αντληθούν 770 εκατ. ευρώ θα μπορέσουν να κατευθυνθούν σε μία επιθετική επιχειρηματική επέκταση.

Η μετοχή διαπραγματεύεται τα κέρδη του 2009 10,4 φορές όπως και οι αντίστοιχες τράπεζες. Η στρατηγική αναδιάρθρωσης των κεφαλαίων και η όποια αναθεώρηση των στόχων θα επηρεάσουν τη μεσοπρόθεσμη πορεία της μετοχής. Το μέγεθος της αύξησης και αναδιάρθρωση της αύξησης κεφαλαίου ίσως φέρουν πιέσεις βραχυπρόθεσμα.