Στο πλαίσιο αυτό όπως ανακοίνωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της Geniki Bank, Patrick Couste, εντάσσεται και η συνεργασία με την Interamerican Finance, θυγατρική του ομώνυμου Ομίλου που θα έχει ως αντικείμενο τη διάθεση από το δίκτυο της τελευταίας προϊόντων της Geniki που θα έχουν τη σφραγίδα της Societe Generale, ενώ η συνεργασία θα έχει και την αντίστροφη πορεία- διάθεση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων από τα καταστήματα της τράπεζας.
Όπως τόνισε ο κ. Couste, ο στόχος είναι η οργανική ανάπτυξη με βάση τη σχετικά μικρή παρουσία στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό, θα αξιοποιηθεί το όνομα της Societe Generale. Όπως εξήγησε ο ίδιος "η αξιοποίηση του brand name του ομίλου της Societe Generale είναι η αιχμή της στρατηγικής που εφαρμόζει η Geniki Bank."
Το ενδεχόμενο πώλησης της τράπεζας από τον γαλλικό όμιλο δεν υφίσταται, ενώ πιθανή εξαγορά από την Societe Generale δεν είναι της παρούσης, σημείωσε ο κ. Couste.
Π. Λεωτσάκος
Με στόχο να επαναεπιβεβαιώσει τη στρατηγική της απόφαση να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην Ελλάδα η Societe Generale μέσω της Geniki Bank αναμένεται να συνάψει το επόμενο διάστημα διάφορες επιχειρηματικές συνεργασίες ώστε να διευρύνει τις πηγές εσόδων της.



