• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
BFF Banking Group: Καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη-ρεκόρ το α΄τρίμηνο
11:49 - 16 Μάι 2023

BFF Banking Group: Καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη-ρεκόρ το α΄τρίμηνο

Καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη-ρεκόρ  ανακοίνωσε ο Όμιλος BFF Banking Group  για το α΄τρίμηνο του 2023 

Αναλυτικά:

  • Το κέρδη α’ τριμήνου 2023 ανήλθαν σε € 48,4 εκατ. Τα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε € 52,7 εκατ. καταγράφοντας αύξηση 38,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σηματοδοτώντας την καλύτερη απόδοση στην ιστορία της εταιρείας σε επίπεδο αποτελεσμάτων τριμήνου.
  • Ο όγκος νέων εργασιών factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής στην Ελλάδα ανήλθε σε € 62 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 43% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
  • Ισχυρή ανάπτυξη στο χαρτοφυλάκιο δανεισμού το οποίο ανήλθε σε € 5 δισ. αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό α' τριμήνου.
  • Δείκτης δανείων/καταθέσεων στο 75%, με καθαρή θετική εισροή καταθέσεων λιανικής το α’ τρίμηνο του 2023.
  • Βελτιωμένος δείκτης μόχλευσης, με μείωση του συνολικού ενεργητικού και αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου σε ετήσια βάση.
  • Ισχυρή ποιότητα χαρτοφυλακίου με το δείκτη ΜΕΔ/Σύνολο δανείων, εξαιρουμένων των ιταλικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, στο 0,1%.
  • Ιδιαίτερα ισχυρή κεφαλαιακή θέση: ο δείκτης CET1 ανέρχεται σε 17% και ο συνολικός Κεφαλαιακός Δείκτης ανέρχεται σε 22,6%. Το πλεονάζον κεφάλαιο ανήλθε σε € 205 εκατ. έναντι του στόχου 15% που είχε τεθεί για τον Συνολικό Κεφαλαιακό Δείκτη.
  • € 0,28 κέρδη ανά μετοχή έχουν ήδη συγκεντρωθεί κατά το α’ τρίμηνο του 2023 ως μέρος της επικείμενης διανομής μερίσματος που είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο του 2023 – το αντίστοιχο ποσό το α’ τρίμηνο του 2022 ανερχόταν σε € 0,21 ανά μετοχή
  • Οι νέοι μεσοπρόθεσμοι στόχοι της εταιρείας θα παρουσιαστούν στις 29 Ιουνίου στο πλαίσιο του προγραμματισμένου Investor Day.